Købeguiden

Home » Købeguiden

KØBEGUIDEN

VÆRD AT VIDE FØR DU VÆLGER DRIVHUS

OM
STØRRELSE

Valg af drivhusstørrelse er altid individuelt betinget, men i det følgende får du en række gode råd og idéer omkring størrelse.

SE RÅD

OM
PLACERING

Placeringen N-S eller Ø-V afhænger af flere forskellige forhold, herunder især hvad drivhuset skal benyttes til.

SE RÅD

OM GLAS
VS. POLY

Få en overskuelig gennemgang af fordele og ulemper ved henholdsvist glas eller polycarbonat.

SE RÅD

OM
FUNDAMENT

Et stabilt og vedligeholdelsesfrit fundament er vigtigt for drivhuset. Her er et overblik over dine funderingsmuligheder.

SE RÅD

DRIVHUSETS STØRRELSE

 

Når man skal investere i et drivhus, er det vigtigt at tage udgangspunkt i ens behov. Er det første gang man skal købe drivhus kan det være svært at vurdere ens eget behov, og i det tilfælde er det bedste råd vi kan give, at købe det så stort som haven tillader det. Vi har nemlig aldrig fået klager fra kunder om, at de har købt drivhuset for stort.

Det betyder ikke, at man ikke får stor glæde af et mindre drivhus, for det gør man i allerhøjeste grad. Det betyder blot, at man ofte bliver ramt af glæden ved at dyrke, så man ville ønske man havde plads til meget mere.

Julianas drivhusmodeller har alle en god side- og totalhøjde og det er vigtigt fordi det giver rummelighed og plads til mennesker og vækster. Det er nemlig dejligt at lave plads til en stol og et lille bord i sin ”oase”, hvor man kan nyde kaffen og avisen. Selv i det meget tidlige forår, skal der ikke megen sol til at give dejlig varme og ikke mindst lys, og så er det et skønt sted at sidde.

SE FLERE RÅD

HVOR SKAL MAN PLACERE DRIVHUSET?

Dette spørgsmål findes der ikke noget entydigt svar på, men igen er det godt at tage udgangspunkt i den måde man ønsker at anvende drivhuset på. Hvis man udelukkende tænker drivhuset som et sted, hvor dyrkning skal optimeres, så kan man have glæde af nogle af de råd, der findes nedenfor. Ønsker man også at have glæde at sit drivhus som et ”driverhus”, så er det en god idé, at have det tæt på sin terrasse eller det sted i haven, hvor man færdes mest. På den måde bliver drivhuset en helt naturlig del af ens dagligdag, og man får størst glæde af det.

juliana-com-placering-af-drivhusetPlaceringen N-S eller Ø-V afhænger af flere ting. F.eks. hvor tidligt på året du ønsker at starte, har du glas eller polycarbonat, og hvilke planter dyrker du. Efterfølgende retningslinier er kun vejledende, idet der nok findes lige så mange meninger om dette emne, som der findes haveejere, men det er meget gode retningslinier for dig, der er førstegangskøber.

Placeringen N-S er den optimale, hvis du har et drivhus med glas. Når solen står op i øst, bliver drivhuset hurtigt opvarmet, og når solen om middagen står i syd, vender den smalleste side mod solen, så der ikke bliver så varmt. Når solen så går ned i vest, udnytter drivhuset solens varme til det sidste.

Placeringen Ø-V er optimal for dig, der vil tidligt i gang om foråret, og for dig, der har valgt et drivhus med polycarbonatplader. Tidligt på foråret kommer det meste lys fra SØ til SV, og med den brede side af drivhuset mod syd får du mest lys ind til dine planter. Dette er specielt vigtig for drivhuse med polycarbonat, da de derved har mulighed for at forlænge sæsonen yderligere, end hvis de stod N-S.

TIP: SØRG FOR LÆ
Vinden afkøler drivhuset, så sørg for at der er læ omkring drivhuset ved hjælp af en hæk eller et hegn, så vinden ikke kan afkøle så meget. Pas også på ikke at placere drivhuset for tæt på store træer. De giver skygge til drivhuset, og nedfaldende grene kan skade glas og profiler.

 

SE FLERE RÅD

GLAS VS. POLYCARBONAT TIL DRIVHUSET?

Når man skal vælge beklædning til sit drivhus er der som udgangspunkt to valgmuligheder, nemlig klart glas eller polycarbonat, der ikke er gennemsigtigt.

Polycarbonat har som fordel, at det på grund af den luft, der ligger i kanalerne, virker isolerende, hvilket beskytter mod frost i starten og slutningen af sæsonen. Polycarbonat bryder ligeledes lyset, således at behovet for en skyggeløsning mindskes. Til de fleste Juliana-modeller fås polycarbonat i henholdsvis 6 og 10 mm tykkelse.

Glas er i dag langt det mest udbredte dækmateriale, hvilket primært er af æstetiske årsager. Glas fås enten som traditionelt delt drivhusglas eller som hærdet glas i hele baner. Sidstnævnte er uden sammenligning det flotteste, og samtidig får man en løsning, der er langt stærkere end med almindeligt glas.

Dertil kommer, at hvis uheldet er ude, så splintrer hærdet glas i meget små stykker, hvorimod almindeligt glas deler sig i store stykker, hvor risikoen for at skære sig er større.

 

SE FLERE RÅD

BYG ALTID PÅ ET GODT FUNDAMENT

Det er vigtigt, at et drivhus står på et stærkt og stabilt fundament, som er godt forankret i jorden. En del forsikringsselskaber dækker kun stormskader, hvis drivhuset er monteret på et støbt fundmanet.

Vi anbefaler, at man får sig en snak med forsikringsselskab vedr. opsætning af fundament og drivhus, så man sikrer, at man er korrekt forsikret i tilfælde af stormskader.

Man kan vælge at lave et fuldt støbt betonfundament, hvilket er meget krævende. Man kan ligeledes lave et fundament af trygimprægneret træ. Vi anbefaler altid at købe et originalt Juliana fundament, der består af nøjagtigt tilskårne 12 cm høje galvaniserede stålprofiler, som let samles over de medleverede nedstøbningsjern.

Således sikrer man tilstrækkelig fundering, og det er en løsning, der er nem at gå til. Under Hjælp & support ses en guide til montage af fundament.

 

SE FLERE RÅD

DERFOR SKAL

DIT NYE DRIVHUS HEDDE JULIANA

GÅ PÅ OPDAGELSE

I JULIANAS PRODUKTSORTIMENT

købeguidebg